26 d'agost de 2020

La CAMFiC lamenta la mort del Dr.Gonçal Foz Gil

Image title

La Junta de la CAMFiC i tota la Societat sentim profundament la mort, el passat 7 d’agost, del  doctor i company, Gonçal Foz Gil, primer president de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària, l’any 1983.

En Gonzal va ser sempre un gran defensor dels valors i virtuts de l’Atenció Primària i  va treballar incansablement pel reconeixement d’una especialitat bàsica per a garantir un bon sistema de salut . Va ser un visionari, sent dels primers professionals de l'Atenció Primària en destacar la necessitat i importància de la vessant comunitària de la medicina de família.

El seu compromís amb aquesta visió més comunitària el va portar a formar part del Grup de Treball Atenció Primària Orientada a la Comunitat (APOC) de la CAMFiC des dels seus inicis.

Va ser un gran formador de molts metges i metgesses de família. La seva vinculació amb l'Atenció Primària i l’especialitat va fer que s’impliqués i interessés ens diferents projectes com: revistes d’Atenció Primària, la Història Clínica a l’AP, o impulsés el PACAP, el grup AUPA i el COMSALUT, entre d’altres.

També va formar part de les Juntes tant de CAMFiC com de la semFYC.

Sempre va lluitar per posar l’Atenció Primària al lloc que li correspon.

Descansi en pau.

Cercador

Cercar