30 d'abril de 2022

Un Congrés amb 750 metges i metgesses de família gironins i de tot Catalunya

La Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) va celebrar el seu primer congrés post pandèmia presencial, a la ciutat de Girona. Es tracta de la 28a edició del seu congrés.

Definit com el “congrés del retrobament” CAMFiC ha volgut, no només tornar a posar sobre la taula debats científics i problemes de la professió, sinó també convertir-lo en un espai de “tornar a carregar piles, tornar a veure’ns, compartir i explicar-nos cara a cara les nostres vivències durant la pandèmia” com explicava Sílvia Torrent, metgessa de família a EAP Girona-2, Can Gibert del Pla  i presidenta del comitè científic.

Un total de 12 taules de debat, 18 tallers pràctics i 9 xerrades, on no han faltat debats sobre temes més recents com el COVID Persistent i com fer seguiment i tractar a aquests pacients, o la salut mental dels professionals: posant dades a l’afectació emocional i mental dels metges i metgesses de família, o les ecografies pulmonars que tant han ajudat en el diagnòstic de la COVID. Però també amb espai per a temes més enllà de la pandèmia com: la necessària incorporació de la Intel·ligència Artificial a les consultes per anar cap a una medicina personalitzada, l’abordatge de la sexualitat des de les consultes o el dol perinatal.

El Congrés va ser inaugurat la tarda del dijous 28 d'abril per la regidora de salut de l'Ajuntament de Girona, Eva Palau i pel conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Argimon. També es va comptar per la conferència inaugural amb el periodista, guionista i escriptor Jair Domínguez. I com a gran novetat el Congrés va fer xerrades i activitats obertes a la població general com Mites en alimentació a càrrec del nutricionista Julio Basulto, una caminada popular per la Devesa de Girona o la conferència de cloenda a càrrec del xef del Celler de Can Roca.

Un Congrés sostenible

“Des de l’organització hem treballat per comprometre’ns amb les directrius de la salut planetària. Per això, compromesos amb el medi ambient, aquests ha estat un Congrés on s'ha utilitzat poc paper, hi ha hagut un taller sobre sostenibilitat i també es  va crear un  mural col·laboratiu amb propostes sostenibles” explica el Dr. Enric Estévez, president del comitè organitzador i metge a l’EAP Banyoles.

Cercador

Cercar