3 de maig de 2023

El Conseller de Salut, Manel Balcells, visita la CAMFiC

El passat divendres, 28 d'abril, el Conseller de Salut, Manel Balcells i la Directora d'Estratègia d'Atenció Primària de Salut van reunir-se amb bona part de la Junta de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària.

La trobada, iniciada amb la visita a les dependències de la nostra Societat, va permetre posar sobre la taula una part dels temes que interessen i preocupen a la CAMFiC.

En primer lloc, es va informar al Conseller del Congrés que la CAMFIC farà a l'octubre a Lleida i se'l va convidar a inaugurar-lo.

Seguidament, es van tractar diferents temes com: l'interès d'expandir la UBA-3, un model experimentat al CAP Onze de Setembre de Lleida i on han participat membres de la CAMFiC. El Conseller va defensar que l'avaluació i anàlisi d'aquest model organitzatiu de treball és competència del Departament de Salut. També es va oferir al Conseller la formació des de CAMFiC/FAP dels SEAUS (Societat Espanyola d'Atenció a Usuaris de la Salut) i que agrupa administratius sanitaris i infermeres; novament el Conseller manifesta que qui establirà el marc professional de la figura administrativa i les seves competències serà la Conselleria.

Es van expressar també des de CAMFiC algunes iniciatives, que sembla, van tenir millor acollida, com la formació transversal MiR o l'Àgora del tutor. En aquests dos punts, Nuria Nadal va expressar el seu acord en fer una valoració conjunta amb CAMFiC.

També es va demanar al Conseller una aposta ferma per la recerca en Atenció Primària, facilitant la intensificació dels IP, donant visibilitat i capacitat de transferència a iniciatives investigadores liderades des de l'Atenció Primària i que han demostrat transformacions positives, i, per acabar, se li va demanar reconeixement pels centres i els professionals investigadors.

Finalment, en el torn obert de paraules, el Conseller va acceptar fer una jornada (en el primer trimestre del 2024) amb participació de la CAMFIC per premiar els millors Equips Atenció Primària en funció dels seus resultats. Manel Balcells també va confirmar que les retribucions MiR creades pel govern Argimon (1a, 2a i 3a corona) es mantindran. 

Des de la Junta són conscients que van quedar temes pendents a tractar, però valoren positivament aquesta primera trobada, que esperen que no sigui la darrera ni única, amb el Conseller de Salut.


Image titleImage titleImage titleImage title

Cercador

Cercar