23 de maig de 2023

La CAMFiC convidada en una trobada oficial amb una Delegació del Ministeri de Salut d’Estònia a Catalunya

El passat 17 de maig el Departament de Salut va rebre la visita oficial d'una delegació del Ministeri de Salut d'Estònia i de membres de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) a Europa.

En aquesta trobada, el Departament de Salut va convidar diferents associacions, societats i organitzacions vinculades amb l'atenció primària per presentar-se a la delegació d'Estònia que estava formada per 12 membres clau en planificació sanitària i Atenció Primària. De fet, entre els membres destacaven (per paral·lelisme amb la CAMFiC) l'ex-Presidenta de la Societat Estoniana de Medicina Familiar i Comunitària, l'actual Presidenta, i la futura Presidenta.

La CAMFiC va estar representada per la Laura Conangla, vocal primera de la Junta i Daniel Sánchez vocal de la Vocalia de Residents. La primera a intervenir va ser la Laura Conangla que va disposar de 35-40 minuts per presentar-se, explicant què fa i quins són els valors i la tasca de la nostra Societat.

A continuació, el Daniel va fer una presentació d'uns 15-20 minuts també explicant el paper del resident dins del nostre sistema sanitari i especialment el paper del resident dins la CAMFiC.

Segons expressen tant Laura Conangla com Daniel Sánchez "els membres de la delegació d'Estònia van estar molt interessats, els va agradar molt la nostra presentació, especialment la visió molt complementària i molt realista de què representa ser resident de Medicina Familiar i Comunitària a Catalunya. Era un paper (el del resident) que no estava contemplat en el programa oficial, i que va ser clau poder incorporar".

Després d'aquest acte, i des de la representació de l'OMS es va convidar a CAMFIC al sopar oficial amb membres del Departament i amb la delegació estoniana; un espai que va permetre compartir experiències, coneixement i mostrar més clarament que és la CAMFiC.

En definitiva, una trobada que va resultar molt profitosa per la CAMFiC, no només per donar-se a conèixer, sinó perquè també va permetre als dos representants de la nostra Societat, aprendre com funciona el sistema de salut estonià.


Image title

Cercador

Cercar