24 de maig de 2023

Reflexions del grup d’Ètica de la CAMFiC sobre l’atenció a l’infant

Reflexions del grup d’Ètica de la CAMFiC sobre l’atenció a l’infant

Us presentem el document "L'atenció als menors. Petites amb drets". Com exposa el mateix grup d'ètica de la CAMFiC l'objectiu del document és abordar els interrogants i donar pistes sobre quina és la millor manera d'encarar les consultes amb els menors".

I això passa perquè hi ha metges i metgesses de família que atenen persones en l'anomenada edat pediàtrica. És per això que el document, com explicita el mateix grup d'ètica "aborda els temes de la persona menor en totes les edats, amb les seves particularitats. Les reflexions ètiques sobre el menor, com totes les reflexions ètiques, no són basades en les lleis, tot i que convé conèixer-les, sinó en els valors que ens han de guiar per a la seva atenció en el món sanitari".

Es tracta, doncs, d'un dossier on es repassa el marc legal i deontològic, per després entrar a desenvolupar de forma més concreta diferents qüestions polèmiques entorn de l'atenció en consulta als menors, com per exemple: La persona menor que pregunta per les relacions sexuals i/o malalties de transmissió sexual, o la noia menor que vol la pastilla de l'endemà o que estant embarassada es planteja continuar l'embaràs, o potser es planteja la possibilitat d'avortar, o com acompanyem el menor davant la mort, entre moltes altres.

Us animem a llegir-lo i gaudir-lo.

Image title

Cercador

Cercar