15 d'abril de 2024

Éxit de la Jornada CAMFiC al Dia

El passat divendres, 12 d'abril, vam organitzar amb èxit la I Jornada CAMFiC al Dia, en el marc del Dia Mundial de l'Atenció Primària, amb una participació massiva de més de 300 professionals.

Aquest esdeveniment va anar més enllà d'una simple jornada d'actualització mèdica destinada als professionals de la medicina i la infermeria d'Atenció Primària. Es va centrar en l'actualització clínica de temes rellevants per a la pràctica diària de la nostra especialitat, però per sobre de tot, era un acte de reconeixement, un dia per celebrar i reivindicar l'Atenció Primària com a pilar fonamental del nostre sistema de salut i de la comunitat.

Durant l'acte inaugural, el President de la CAMFiC, Antoni Sisó-Almirall, va destacar la importància de transmetre el llegat d'aquesta àrea de la salut. La Dra. Núria Nadal Braquè, directora estratègica d'Atenció Primària del Departament de Salut, va reflexionar sobre el progrés que l'Atenció Primària ha fet al llarg dels anys i va encoratjar a tots els presents a mirar cap al futur amb optimisme i determinació.

En aquesta jornada, els diferents grups de treball van presentar les seves actualitzacions amb un format innovador basat en ponències curtes de 12 minuts. Cada bloc temàtic va proporcionar una oportunitat per aprofundir en qüestions clau de l'Atenció Primària i explorar noves vies per millorar la pràctica clínica i el benestar dels pacients.

El primer bloc va abordar el Risc Cardiovascular, moderat per la Dra. Núria Casado i amb la participació del Dr. Ernest Vinyoles, la Dra. Laura Oromí i la Dra. Glòria Anton.

El segon bloc es va centrar en la Prevenció i Promoció de la Salut, moderat per la Dra. Esther Limón i amb la intervenció de la Dra. Àngela Martínez, el Dr. Pere García i la Dietista-Nutricionista Rita Simorra.

El tercer bloc va explorar les Esclates en Salut, moderat pel Dr. Jordi Acezat i amb la participació de la Dra. Venus Forero, la Dra. Isabel Becerra, la Dra. Carme Saperes i la Dra. Iris Alarcón.

I el quart bloc, moderat per la Dra. Mònica Solanes, va comptar amb la ponència de la Dra. Susana Montesinos, la Dra. Beatriz Enrich i el Dr. David Riba.

Aquest esdeveniment va concloure amb una promesa de continuar endavant amb determinació i entusiasme, reafirmant el paper essencial dels professionals de l'Atenció Primària en la construcció d'un sistema de salut més sòlid i humà.

Cercador

Cercar