15 de maig de 2024

10 anys de Formació en Ecografia de la CAMFiC: Un recorregut d'èxit

Des de la seva fundació el 2012, el Grup de Treball d'Ecografia de l'Atenció Primària (EcoAP) de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) ha marcat un referent en la formació continuada en ecografia. Avui, mentre celebren una dècada de dedicació a millorar les competències dels professionals de la salut, compartim algunes dades rellevants que il·lustren el seu impacte.

Alumnes Formats:
 Des del seu inici el 2013, EcoAP ha format a un total de 31.191 alumnes. Els números parlen per si mateixos, amb centenars de professionals de la salut capacitats per oferir un diagnòstic més precís i efectiu als seus pacients gràcies a aquesta formació.


Image title

Perfils Professionals:
 El 83% dels alumnes són Metges/sses de Família i Comunitària (MFiC). Però, també s’han beneficiat de les formacions en ecografia altres professionals de l’àmbit de la  infermeria, pediatria, entre d’altres.

Image title

E-Tutor:
El projecte formatiu E-Tutor exemplifica la innovació i la pràctica centrada en l'estudiant que defineixen EcoAP. Amb aquesta iniciativa, els professors es desplacen directament al lloc de treball dels alumnes, oferint una formació pràctica i personalitzada amb pacients reals. Aquest enfocament no només millora l'aprenentatge, sinó que també té un impacte directe en la qualitat de l'atenció sanitària.

Image title

Cursos temàtics:
Des de les seves primeres etapes fins a l'actualitat, EcoAP ha estat a l'avantguarda de l'adaptació a les necessitats formatives, centrant els seus cursos en temàtiques crucials com COVID, tiroides, abdomen, urgències i sistema múscul- esquelètic. El  seu programa s'ha convertit en un recurs indispensable per a la formació continuada dels professionals de la salut.

                  Image title       Image title

                                      

Amb més de deu anys d'experiència, EcoAP no només commemora el seu passat, sinó que també mira cap al futur amb entusiasme amb el primer Congrés EcoAP, que tindrà lloc aquest 13,14 i 15 de juny de 2024 a Tarragona. Vols tenir més informació sobre el I Congrés d'Ecografia Clínica en Atenció Primària? Fes clic aquí per informar-te de tots els detalls i el programa.



Cercador

Cercar