15 de maig de 2024

Disponible el Procediment per a l'Abordatge de la Violència Sexual a l'Atenció Primària

Ja està disponible el 1r "Procediment per a l'Abordatge de la Violència Sexual a l'Atenció Primària" elaborat pel Grup de Treball de Violència Masclista de la CAMFiC. Aquest document representa un pas fonamental en el compromís de millora de l'atenció sanitària i la lluita contra les violències masclistes.

Aquest important document s'ha desenvolupat en resposta a una demanda realitzada fa dos anys al nostre Grup de Treball de Violència Masclista. Des de llavors, el grup ha col·laborat amb experts en la matèria per crear un protocol exhaustiu i eficaç. I vol donar resposta a una realitat mostrada a través d'una enquesta sobre les Violències Sexuals a Catalunya duta a terme pel Departament d'Interior el 2019, on posa en relleu que a l'espai privat es produeixen gairebé el 39% del total de violències sexuals. Aquesta violència és una de les formes més invisibilitzades de la violència masclista i representa un repte crític per als professionals.

El Procediment per a l'Abordatge de la Violència Sexual a l'Atenció Primària pretén ser un instrument d’ajuda a la consulta oferint una orientació clara i pràctica per afrontar situacions d'agressió sexual a l'Atenció Primària, proporcionant instruccions detallades sobre com detectar, atendre i acompanyar les víctimes d'agressió sexual i incloent una secció específica sobre l'atenció a adolescents i eines per a entrevistes clíniques adaptades.

És un instrument dinàmic: alguns dels aspectes que s'hi tracten estan consolidats, d’altres s’hauran de modificar e
n relació amb allò que des del Departament de Salut, el Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya i la pròpia demanda assistencial requereixi. 

Us convidem a tots/es les/els interessats a revisar aquest document per contribuir a millorar la detecció i l'atenció de la violència sexual a l'Atenció Primària.

Podeu accedir directament clicant aquí:  Procediment per a l'Abordatge de la Violència Sexual a l'Atenció Primària

Image title


Cercador

Cercar