29 de maig de 2024

CAMFiC entrega els seus premis a la Millor Tesis Doctoral 2023 i al Millor Article Original publicat el 2023

Com cada any, l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears ha fet entrega dels seus premis en un acte celebrat a la seva seu de Can Caralleu el passat 28 de maig. Durant aquesta celebració, la CAMFiC va atorgar els seus premis anuals a la Millor Tesi Doctoral i al Millor Article Original publicat el 2023.

El premi a la Millor Tesi doctoral ha estat Ex Aequo per a la Dra. Carme Vela Vallespín per la tesis doctoral defensada en el 2023 titulada "Avaluació del procés d’atenció a la dona amb sospita de càncer d'ovari a l'Atenció Primària de Catalunya", i dirigida per la Dra. Mercè Marzo i el Dr. Josep Mª Borràs. Els resultats d'aquesta tesi doctoral recolzen la decisió del Pla Director d’Oncologia d’elaborar un programa de diagnòstic ràpid per dones amb sospita de càncer d’ovari i d’altres càncers ginecològics dins del sistema sanitari públic català i que serà implementat molt aviat.

I pel Dr. Juan José Zamora Sánchez per la tesis doctoral defensada en el 2023 titulada “El enfoque multidimensional de la fragilidad en la atención primaria de salud“ i dirigida per el Dr. Vicente Gea, el Dr. Iván Julián i la Dra. Edurne Zabaleta. Els resultats d'aquesta tesis doctoral aporten un nou coneixement molt significatiu en l'avaluació de l'índex de fragilitat i en la identificació d'instruments multidimensionals per avaluar la fragilitat de les persones des de l'atenció primària per mitjà de 5 articles originals publicats en revistes d'alt impacte.

Image title

Per la seva part, el Premi CAMFiC al millor Article Original publicat en el 2023, ha estat per laDra. Concepció Violán Fors.

Per l'article: Longitudinal Dynamic Cohort Study of Aging People. Publicat a: JMIR Public Health Surveill. 2023 Jun 27;9:e45848. doi: 10.2196/45848. Autors: Carrasco-Ribelles LA, Cabrera-Bean M, Danés-Castells M, Zabaleta-Del-Olmo E, Roso-Llorach A, Violán C.

L’objectiu de l’estudi va ser el d’analitzar com la fragilitat influeix en el desenvolupament i la progressió dels patrons de multimorbiditat entre les persones envellides. Els resultats de l’estudi assenyalen que la fragilitat contribueix significativament a l'aparició i trajectòries de la multimorbiditat. L'estudi suggereix que abordar la fragilitat podria mitigar la càrrega de la multimorbiditat en les poblacions envellides.

Image title

El Premi ACMCiB i CAMFIC Josep Davins Miralles ha estat pel Dr. Joan Pau Golf. Aquest premi té com a objectiu fomentar projectes ja implementats que puguin ser avaluats per la seva eficàcia, contribuint a l'evolució positiva de l'atenció primària.

Image title


I el premi Jaume Aiguader i Miró 2024 va ser per la Dra. Montserrat Romaguera. El premi vol reconèixer l’article, treball literari, programa radiofònic o televisiu, vídeo, pel·lícula, gravació o qualsevol altre mitjà de difusió realitzat en llengua catalana i difós pels mitjans de comunicació de l’àmbit d’actuació de l’Acadèmia, que per la importància sanitària del tema i per l’ interès del seu tractament, sobresurti en el camp de la divulgació i l’educació sanitàries.

Image title

Cercador

Cercar