5 d'abril de 2017

Nota de premsa: CAMFiC desmunta tòpics sobre l'activitat fisica

Davant del Dia Mundial de l’Activitat Física, el proper 6 d’abril, la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) aclareix falses creences sobre l’activitat físic.

CAMFIC DESMUNTA FALSOS TÒPICS SOBRE L’ACTIVITAT FÍSICA

El Grup d’Exercici Fisic i Salut de la CAMFiC explica que és fonamental que s’incorpori de forma regular la prescripció d’activitat física des de les consultes de primària. Com explica la Dra. Montserrat Romaguera, coordinadora d’aquest grup de la CAMFiC “no pot ser que tinguem un 70% de la població sedentària. Es molt preocuopant perquè té conseqüències greus sobre la salut i provoca anualment 3.000 morts a Catalunya”.

A més de demanar als professionals que prenguin consciència de la necessitat de la prescripció d’activitat física, la CAMFiC aprofita la celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física per desmuntar falsos tòpics.

Per perdre pes el millor que puc fer és començar a córrer: FALS

Una persona amb sobrepès o obesitat pot carregar en excés les articulacions, de forma que pot ser més recomanable començar a nedar o fer bicicleta, i més endavant ja pot fer cursa.

Suar fa perdre calories: FALS

El fet de suar no té cap efecte per eliminar calories. No és bo vestir-se massa per mirar de suar més. Suar suposa eliminar líquids i pot tenir efectes no desitjats. La sauna no és una activitat física.

L’esport és bo: DEPÈN

Sempre està condicionat a la situació personal, estat de salut, etc. Caminar a una intensitat suficient, millor en companyia d’altres persones, hidratar-se, seguir una bona alimentació i evitar tòxics com el tabac o l’alcohol són pràctiques recomanables. Més que esport, que sempre va vinculat a competició, millor parlar d’activitat física.

Ja faig exercici el cap de setmana, això és suficient: FALS

Els adults haurien de fer 30 minuts d’activitat física intensa diversos cops per setmana. L’ideal és que si es fa esport un cop cada 7 dies, mirem d’augmentar la freqüència i convertir-ho en un hàbit.

Mai he fet exercici, no m’hi podré posar ara: FALS

Sempre és bon moment per a començar a estar actius. Les persones sedentàries poden iniciar diferents activitats, començant per prendre decisions de la vida quotidiana que ens facin caminar una mica més, posar-nos tasques que suposin un desplaçament, baixar una parada abans en el transport públic, etc. I es pot fer, premiant-se a un mateix.

Tinc artrosi o mal a les articulacions, millor que no em bellugui: FALS

El dolor ens marca si podem o no fer exercici. Convé pensar que hi ha activitats com ara ballar, nedar, pedalar, fer exercicis a l’aigua, etc. que podem realitzar amb regularitat i són una bona opció quan tenim determinades malalties.

Ja prenc medicaments pel colesterol: així no cal fer exercici: FALS

El colesterol elevat no dóna símptomes i és un factor de risc que podem prevenir mantenint una activitat física intensa freqüent, d’aquesta manera actuem sobre el colesterol i també sobre la pressió arterial elevada, i obtenim altres beneficis complementaris.

Fer esport em costarà diners: FALS

El nostre clima privilegiat ens permet fer activitat física a l’aire lliure pràcticament tot l’any.

Sobre CAMFiC

La Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària és la societat científica que agrupa els metges de família catalans, fundada el 1983. Té actualmente més de 4.000 socis. CAMFiC ofereix formació presencial i online als professionals, així com divulgació mèdica per a pacients. S'articula en més de 40 grups de treball i diferents vocalies territorials.

Cercador

Cercar