1-L'activitat més important al Maresme és la participació econòmica a la Beca Gonçal Calvo i Queraltó amb 1500€. Beca exclusivament per a treballs d'atenció primària de la comarca del Maresme. La dotació és de 6000 € (compartida amb l'Acadèmia Filial Maresme i el COMB), però sempre és CAMFiC qui normalment entrega el premi. Aquest any ha guanyat el treball (de 6 que es van presentar):
DETERMINACIÓ DE LA PREVALENÇA D'INSUFICIÈNCIA CARDÍACA ASSIPTOMÀTICA, MITJANÇANT LA INCORPORACIÓ DEL BIOMARCADOR BRAIN NATRIURÈTIC PEPTIDE (BNP) ALDIAGNÒSTIC AMB ECOCARDIOGRAMA DOPPLER, EN PACIENTS DE RISC A L'ATENCIÓ PRIMÀRIA
La investigadora principal és: Eva Mª Calvo Martínez, MFiC, metgessa al CAP de Canet de Mar. D'entre els investigadors col·laboradors, l' Eugeni Fernández Mas, MFIC metge de Sant Cebrià de Vallalta i Sant Pol de Mar (ABS-Canet de Mar), que és la persona que puja a recollir el premi amb ella.
L'entrega és dins de la XXI Jornada de Recerca Sanitària del Maresme 2018. Acte organitzat el dia 14 de juny per l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears Filial el Maresme i el Consorci Sanitari del Maresme.
2- També aquest any hem organitzat la II Jornada del Observatori de Medicina Familiar al Maresme, el 12 d'abril de 2018, al centre Cívic Plà d'en Boet de Mataró. Van inaugurar la jornada en Pep Basora (CAMFiC), en Jaume Sellarés (COMB) i Antoni Capdevila (ACMCiB-FM), on el Toni Casanova (metge d'Argentona) i Maria Bartolomé (metgessa de Mataró Centre) van presentar les dades del primer any d'implantació.
3- A nivell institucional el vicesecretari ha assistit a la reunió de patronat de la Fundació Interuniversitària InterActSalut, on cada vegada hi ha més cursos acreditats amb crèdits ECTS i avalats per diferents universitats.
Finalment, també ha assistit a la junta patronal de l'Acadèmia a Can Caralleu.
De moment la seva participació a l’Acadèmia és testimonial.
4- De cara al futur els projectes que es planteja la vocalia són: