El passat divendres 7 de maig i en una edició online, es va celebrar la I Jornada de Recerca de Residents, organitzada conjuntament per les Unitats Docents d’Atenció Familiar i Comunitària de Catalunya, l’Institut d’Investigació en Atenció Primaria (IDIAP) Jordi Gol i la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC).
A les 11 del matí, el president de la CAMFiC, Antoni Sisó i la Coordinadora general de les Unitats Docents d’Atenció Familiar i Comunitària a Catalunya, Judith Pertiñez, van inaugurar les jornades. Seguidament Eduard Peñascal va oferir un taller de comunicació sota el títol “Escoltar amb la mirada i tocar amb la veu, propostes per humanitzar més la comunicació amb els pacients”. Durant el taller es van intercalar la presentació dels 5 millors treballs prèviament seleccionats pel comitè científic.
Els 5 treballs finalistes van ser:
Validez predictiva de los síntomas y signos de la covid-19. Autors: Alba Gómez, M. Carmen Luna, Álvaro Francisco Madrigal, M. Isabel Blanco.
Biomarcadors predictius de gravetat de la COVID-19 en pacients infectats per SARS-CoV-2 amb obesitat i síndrome metabòlica. Autor: Carles Perpiñan.
Anàlisi de l’impacte del gènere i de l’índex socioeconòmic en l’aparició d’esdeveniments cardiovasculars en la cohort StreX10. Autora: Marta Pepió.
¿Cómo es el cumplimiento terapéutico en pacientes con TDAH de nuestra población? Autors: Julia Siscart, Laura Gasco, Daniel Perejón, Miriam Oros, Asunción Florensa, Elisabeth Martín.
Perfil clínic i etiologia dels pacients derivats a la unitat de diagnòstic ràpid per pèrdua de pes involuntària i aïllada i validació d'un model predictiu de malignitat. Autores: Mireia Vicente, Aitana Núñez, Carla Ascanio.
Previ a la cloenda, Pep Basora director de l’IDIAP Jordi Gol i Juanjo Cabré de la Vocalia de Recerca de la CAMFiC van lliurar el primer premi consistent en una inscripció gratuïta al proper Congrés de la CAMFiC i que va ser per al projecte “Ana`lisi de l’impacte del ge`nere i de l’i'ndex socioecono`mic en l’aparicio' d’esdeveniments cardiovasculars en la cohort StreX10”, i dos segons premis, valorats en 300 euros en productes de la CAMFiC i que van compartir els projectes “ Validez predictiva de los síntomas y signos de la covid-19” i “Perfil clínic i etiologia dels pacients derivats a la unitat de diagnòstic ràpid per pèrdua de pes involuntària i aïllada i validació d'un model predictiu de malignitat”
La cloenda va anar a càrrec del president de CAMFiC, Antoni Sisó.