Josep M. Vilaseca i Llobet, soci de la CAMFiC des de 1998, ha estat nomenat acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya en un acte que es va celebrar el dia 5 d’abril.
Acollit pels acadèmics molt il·lustres Drs. Josep Antoni Bombí i Miquel Bruguera i Cortada, el Dr. Josep Maria Vilaseca va fer una exposició sota el títol De la Revolució Tecnològica a la perplexitat de la Medicina actual. En el mateix acte, també va ser nomenat acadèmic corresponent el Dr. Manuel Juan i Otero que va exposar Producció de fàrmacs de teràpia avançada des d’un hospital públic: una oportunitat per a “conduir” mercès al CAR-T molt més lluny.
Josep Maria Vilaseva i Llobet
Nascut a Sant Joan de les Abadesses el 14 de juliol de 1971. És doctor en medicina i cirurgia per la Universitat de Barcelona, l’any 2005. Especialista en Medicina de Família i Comunitària des de 2001, i doctorat amb la tesi: Aspectes sanitaris de l’Hospital de la Santa Creu de Vic durant la guerra civil espanyola (1936 – 1939). Tesi de la qual posteriorment va publicar un llibre.
Tutor i Coordinador de Metges Residents fins a 2017. Secretari Tècnic del Pla d’Innovació per a l’Atenció Primària i Salut Comunitària del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i del Servei Català de la Salut (2010 – 2011). Professor associat de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona (Campus Clínic) i cap de la Unitat d’Història de la Medicina. És també professor associat de la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya.
Actualment exerceix com a metge de família i comunitària al CAPSBE – CAP Comte Borrell des de l’any 2002. Des de l’any 2018 publica un article bimensual sobre biografies mèdiques a la secció A hombros de gigantes de la revista AMF - Actualización en Medicina de Familia. Des desl 2016 es tresorer de la de la Societat Europea de Metges de Família (WONCA Europa) i tresorer de la Societat Catalana d’Història de la Medicina.
Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya
L’Acadèmia consta de 60 acadèmics numeraris elegits per votació entre els propis membres; 15 acadèmics d’honor; 120 acadèmics nacionals per elecció o premi i acadèmics corresponents estrangers sense limitació de nombre. Acull metges i, des de 1874, professionals sanitaris de ciències afins (farmacèutics, veterinaris, biòlegs,…).