20 d'abril de 2023

“Horitzons de la Medicina Familiar i Comunitària” 2a edició de Converses CAMFiC

En passat dimecres, 12 d’abril, el Casal Espai Jove La Fontana, va acollir la segona edició de “Converses CAMFiC” sota el títol “Horitzons de la Medicina Familiar i Comunitària”. La trobada, a més, es va poder seguir per streaming.

En aquest cas, i coincidint amb el Dia Nacional de l’Atenció Primària, la CAMFiC va pensar en una trobada dirigida principalment a estudiants de 6è de Medicina amb l’objectiu d’ensenyar els diversos horitzons de la Medicina Familiar i Comunitària. Una especialitat polièdrica, pluripotencial, amb diversos horitzons que no són excloents.

Per això, després d’una breu benvinguda per part del president de la CAMFiC, el Dr. Antoni Sisó i de la vicepresidenta, la Dra. Mònica Solanes, es va poder escoltar l’experiència professional de diversos metges i metgesses especialistes en medicina familiar i comunitària vinculats a diversos i diferents àmbits de la Primària.

El Dr. Daniel Sánchez, vocal de residents de la CAMFiC va parlar sobre l’experiència de ser un MIR en Medicina Familiar i Comunitària, la Dra. Araceli Griñó, Coordinadora general de les Unitats Docents de Medicina d’Atenció Familiar i Comunitària va fer una breu presentació sobre com funcionen les UUDDMM i els seus criteris de qualitat.

Posteriorment, la Dra. Laura Conangla, Vocal d’Enllaç de la Junta de la CAMFiC va explicar la seva experiència com a directora del CAP Doctor Robert de Badalona, explicant com una metgessa de família pot liderar un grup de treball i dirigir-lo cap a bon port.

La Dra. Anna Rodríguez, Vocal d’Osona de la CAMFiC va explicar com és el dia a dia de la professió del metge/ssa de família en un poble, tot posant en valor la relació personal que s’estableix amb els pacients i en l’amplitud de coneixements mèdics necessaris per fer front davant de qualsevol urgència.

Seguidament, la Dra. Eva Peguero, Membre del Grup de Treball de Comunicació i Salut de la CAMFiC i professora a la Universitat de Barcelona va parlar de l’horitzó Universitari, posant en valor tot el camí recorregut fins ara, però recordant també que encara ens falta una assignatura de Medicina de Família i Comunitària a les facultats de medicina catalanes.

Per la seva part, el Dr. Josep Basora, vicepresident 1r de la CAMFiC va parlar sobre recerca i ho va fer, preguntant directament als assistents sobre què creien ells i elles que podia ser motiu d’investigació des de l’Atenció Primària; unes interpel·lacions que van permetre veure que al primer nivell assistencial es pot fer recerca de pràcticament tot, i posant en valor la ràpida aplicabilitat que els resultats d’aquestes recerques tenen sobre la consulta.

Finalment, va intervenir la secretària de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya, la Dra. Carmen Cabezas per parlar de l'horitzó de la gestió i la salut pública. Ella, metgessa de família i amb un càrrec a la Generalitat de Catalunya. va recordar que molts metges i metgesses de família estan actualment en importants càrrecs sanitaris, també a escala mundial.

Un torn final de preguntes va donar pas a la cloenda per part del Dr. Antoni Sisó que va agrair a tots els presents la seva assistència, tot desitjant que aquesta “Converses CAMFiC” els hagués ajudat a conèixer millor la medicina familiar i comunitària.

Image title

Image title

Image title

Cercador

Cercar