16 de setembre de 2024

L’ajuda cooperativa de la CAMFIC millora l’estat nutricional, educatiu i de salut d’infants a Madagascar

Camfic madagascar projecte educatiu

El projecte “Protecció infantil mitjançant el reforç alimentari i la sensibilització” és un projecte de l’ONG Agua de Coco, que recentment ha rebut l’ajut econòmic concedit pel jurat dels premis 07%, format per membres del grup COCOOPSI i del grup d’iniquitats de CAMFIC.  L’objectiu és millorar l’estat nutricional, educatiu i de salut de nens i nenes en zones desfavorides de Madagascar a través de Centres Nutricionals (CENUTs).


A nivell educatiu, s’ha pogut matricular a 236, 179 nenes i 57 nens, entre 4 i 20 anys, amb una taxa d'abandó baixa, només del  20%, i lligada principalment al trasllat de la família a la recerca de feina.

En el cas de la millora de l’estat nutricional, especialment es treballa en el seguiment nutricional de tots els nens i  en la detecció  i tractament de casos de malnutrició.

Durant el període en que l’ONG va treballar amb el suport econòmic de CAMFiC, es van poder tractar 25 casos de malnutrició i es va millorar l’estat nutricional dels nens amb una taxa de curació del 88%.Camfic Magadascar projecte alimentació

A nivell de salut, es van fer 79 consultes a benCamfic Madagascar projecte higeneeficiaris de CENUT que incloïen: grip, tos, mal d’estómac, mal de cap, febre, etc. Es realitza també la desparasitació de tots els nens dos cops a l’any i es fan també  cribratges d’anèmia, amb resultats de taxa d'anèmia del 55,7%, amb una taxa de resolució  del 83%. També es va promoure la prescripció de ferro i àcid fòlic i es van realitzar taller de sensibilització sobre prevenció en salut.

Des de la mateixa ONG recorden que “la perspectiva de futur del projecte és poder cobrir un nombre cada vegada més gran de beneficiaris, no només els nens, sinó especialment a nivell de famílies i comunitats locals. Per això, cal conscienciar les famílies perquè s'impliquin en la vida escolar, sanitària i extraescolar dels seus fills. Per als nens serà necessari trobar enfocaments innovadors, per això és fonamental proporcionar als nostres educadors una formació per al desenvolupament de capacitats”.

Ja está disponible la convocatòria actual del concurs per a l’adjudicació del 0,7% dels ingressos anuals. Participa enviant la teva documentació abans del 15 d'octubre de 2024. Consulta les bases AQUÍ

Cercador

Cercar