La VIII edició del Matí Al·lèrgia Bellvitge reforça la coordinació entre l’Atenció Primària i l’hospital per a l’abordatge de les malalties al·lèrgiques
Avui, 1 d'octubre, s’ha celebrat la VIII edició del Matí Al·lèrgia Bellvitge, una jornada científica dedicada a la revisió dels criteris de derivació de les patologies al·lèrgiques des de l’Atenció Primària i Comunitària (APiC). La coordinació entre l’APiC i l’hospital és fonamental per millorar el cribratge i el tractament d’aquestes malalties, que ja afecten a més del 25% de la població.
Durant la jornada, organitzada conjuntament per la CAMFIC i el Servei d'Al·lergologia de l'Hospital Universitari de Bellvitge, s’han presentat els nous protocols d’actuació i derivació en al·lèrgia respiratòria, alimentària, a medicaments, així com en urticària, dermatitis i anafilaxi. Els especialistes han destacat la importància d’un bon cribratge per a una derivació eficient als serveis d’al·lergologia hospitalaris, ja que el 80% dels pacients atesos per primera vegada en aquest servei prové de l’atenció primària.
L’actualització dels criteris de derivació i protocols d’abordatge ha estat el tema central de la jornada, amb l’objectiu de millorar la capacitat diagnòstica i de tractament dels professionals d’APiC, garantint així una millor atenció a tots els nivells assistencials. L’esdeveniment ha comptat amb la participació d'experts de diverses disciplines, reforçant la col·laboració entre l'atenció primària i els especialistes hospitalaris.
A més, els assistents han pogut debatre sobre els darrers avenços en la investigació sobre al·lèrgies, així com compartir experiències i bones pràctiques en el maneig d'aquestes patologies. Aquesta interacció entre professionals no només fomenta la formació contínua, sinó que també crea una xarxa de suport essencial per afrontar el creixent nombre de casos d'al·lèrgies en la població.
Gràcies a tots els participants, ponents i assistents, per fer possible aquesta jornada i per seguir treballant en la millora de l’atenció en al·lèrgies.