15 d'octubre de 2024

Obertes les convocatòries per a premis i beques de l'Acadèmia 2025

L’Acadèmia ha obert la convocatòria per a diversos premis i beques destinats a professionals i projectes en el camp de les ciències de la salut. Tots els interessats tenen temps fins al 21 de gener de 2025 per presentar les seves candidatures. Les convocatòries estan dissenyades per reconèixer i fomentar l’excel·lència en el sector sanitari i la recerca en ciències de la salut.

Premis

  1. Premi Jordi Gol i Gurina
    • Objectiu: Premi destinat a homenatjar i fer pública la trajectòria professional i humana d’un metge/metgessa o altre professional de les ciències de la salut, vinculat a països de parla catalana.
  2. Premi Carolina Meléndez
    • Objectiu: Premi destinat a reconèixer i divulgar les aportacions que han conduït a un creixement de la professió, ja sigui en activitats d’especial relleu o en el conjunt de la trajectòria professional, d’una/un infermera/er catalana/là o vinculada/at als Països Catalans.
  3. Premi Josep Trueta
    • Objectiu: Premi destinat a reconèixer la trajectòria de recerca (individual o per grups de recerca), dins l’àmbit de les ciències de la salut, que en els últims cinc anys, hagi donat com a fruit una o més publicacions científiques d’arreu del món, que hom consideri que posseeix les millors qualitats.
  4. Premi Jaume Aiguader i Miró
    • Objectiu: Premi destinat a reconèixer l’article, treball literari, programa radiofònic o televisiu, vídeo, pel·lícula, gravació o qualsevol altre mitjà de difusió realitzat en llengua catalana i difós pels mitjans de comunicació de l’àmbit d’actuació de l’Acadèmia, l’any 2024 que, per la importància sanitària del tema i per l’interès del seu tractament, sobresurti en el camp de la divulgació i l’educació sanitàries.
  5. Premi Ramon de Teserach
    • Objectiu: Premi destinat a reconèixer l’activitat que, en pro de la promoció de la salut, hagi desenvolupat una entitat cívica sense ànim de lucre.
  6. Premi Josep Davins i Miralles
    • Objectiu: Premi destinat a guardonar el projecte sobre millora de qualitat dels serveis sanitaris en atenció primària que ja s’hagi aplicat i del qual es puguin avaluar els resultats.
  7. Premi Joaquim Bonal
    • Objectiu: Premi destinat a col·laborar en un programa d’activitats d’una ONG de l’any anterior o l’actual de la convocatòria, amb seu oficial en l’àmbit geogràfic d’actuació de l’Acadèmia, en projectes de solidaritat.

Beques

  1. Beca de l'Acadèmia per a un projecte de Recerca Bàsica
    • Objectiu: Beca destinada a premiar un projecte de recerca bàsica dins del camp de les ciències de la salut.
  2. Beques de l'Acadèmia per a un projecte de Recerca Clínica
    • Objectiu: Dues beques destinades a premiar un projecte de recerca clínica dins del camp de les ciències de la salut.
  3. Beques d'ajut econòmic per a la formació a Societats de l'Acadèmia
    • Objectiu: Tres beques destinades a ajudar a les Societats de l'Acadèmia, amb més dificultats per trobar finançament, a fi de col·laborar en les despeses del seu programa anual de formació.
  4. Beques d'ajut per incentivar programes d'innovació docent a Societats i Filials de l'Acadèmia
    • Objectiu: Dues beques destinades a col·laborar en les despeses d’una activitat de formació, realitzada amb metodologies docents innovadores i organitzada per les Societats i/o Filials de l’Acadèmia, amb la finalitat d’estimular la innovació docent.
  5. Beques de l'Acadèmia per estades de formació a l'estranger per a joves professionals de Ciències de la Salut
    • Objectiu: Dues beques destinades a premiar la participació de l’estada clínica i l’estada de recerca a l’estranger de joves professionals de l’àmbit de les ciències de la salut.
  6. Beques de l'Acadèmia per estades de formació a l'estranger per a estudiants de Ciències de la Salut
    • Objectiu: Quatre beques destinades a premiar la participació en una estada clínica o de recerca a l’estranger d’estudiants universitaris de ciències de la salut.


No perdis aquesta oportunitat! Participa i fes que el teu projecte marqui la diferència en el món de les ciències de la salut. Troba tota la informació a través d'aquest enllaç: https://www.acmcb.es/beques-premis

Cercador

Cercar