El dolor en general, i especialment el dolor persistent, afecta gairebé tots els àmbits de la vida d’una persona (biològic, psicològic, laboral, familiar i social). En la percepció d’aquest dolor sovint tenen més importància aspectes sociodemogràfics, psicològics i comunitaris, que no pas biològics.
Els analgèsics són un recurs ràpid i fàcil de prescriure, però hi ha altres tècniques com l’educació en neurociència del dolor (END), teràpies cognitiu-conductuals, teràpies de consciència corporal, mobilitzacions, exercici terapèutic, relaxació, punció seca, teràpies físiques, mesures nutricionals per control de pes i optimització nutricional, que s’han demostrat més eficaces a llarg termini en el maneig del dolor persistent.
Des del grup TrADoP (Grup d'Abordatge Transdisciplinar del Dolor Persistent) de la CAMFiC us proposem acompanyar-nos en la visualització del documental "El dolor se aprende", on es recull l'experiència de persones amb migranya i fibromiàlgia, així com professionals que realitzen una teràpia amb END amb GoiGroup i Osatzen al País Basc. La projecció serà oberta a professionals i persones afectades.
Posteriorment a la projecció farem un debat amb professionals i persones afectades referents en la matèria.
Us animem a descobrir una nova manera d'afrontar el dolor persistent, ja que l'afrontament actiu del dolor és aquí per quedar-se.
Modalitat: Presencial
Hores lectives: 2 h.
Data i horari:
20/01/2023 (de 18:00 a 20:30 h.)
Lloc de realització:
Activitat gratuïta